27 november: koopzondag & Zwarte Pieten Festival

Het Pieten Festival komende zondag is weer als vanouds, met minimaal 30 zwarte pieten, tal van leuke acts, lekker eten en vooral veel, heel veel vermaak!

Eten met de pieten
Dit onderdeel van het festival behoeft eigenlijk nog maar weinig uitleg; het wordt dit jaar al voor de 12ekeer gehouden en is steeds weer een enorm succes. Kinderen beleven hierbij in 45 minuten een enorme hoeveelheid plezier, krijgen een overheerlijk eetpakketje, wat te drinken en ook nog eens een cadeautje! Om hieraan mee te kunnen doen heb je wel een kaartje nodig, maar een kaartje kost maar 1 Euro.
Wat gebeurt er precies? Kinderen komen met hun begeleider (hij/ zij heeft geen kaartje nodig) de tent binnen en krijgen een eetpakketje en wat lekkers te drinken. Zij gaan ermee naar de gedekte tafels die al klaar staan en waar een aantal zwarte pieten op hen staan te wachten. Dat wordt smullen!!
Als de kinderen het eten op hebben dan start de discopiet de muziek en barst het feest los! Er wordt gezongen, gedanst en veel gelachen. Na 45 minuten zit het feest er op en verlaten de kindertjes de tent... maar niet zonder klein cadeautje van Piet natuurlijk!
--> kaartjes kunnen worden gekocht bij slager Vrielink, Jumbo Hans Kok en Gall & Gall op winkelcentrum Colmschate <--

Zwarte Pieten Express
Is het een chauffeur of een machinist? Dat is niet heel duidelijk… maar wat wel duidelijk is, is dat de stuurpiet het geweldig vindt om de kindertjes rond te rijden in zijn Zwarte Pieten Express. Meerijden kost helemaal niets en de stuurpiet rijdt de kinderen in een rondje om het winkelcentrum heen. In het passagiersgedeelte zit natuurlijk ook een Piet, die onderweg lekkere pepernootjes uitdeelt. Het station van de Zwarte Pieten Express is op het plein ter hoogte van AMI kappers.

Pietendiploma
Welk kind droomt er niet van om Piet te worden? Maar ja, dat kan natuurlijk niet zo maar. Pieten zijn behendig, slim en hebben allemaal een diploma. Maar hoe kom je aan een diploma? Kinderen kunnen die halen op de Flora, door een parcours te doorlopen met cadeaugooien, een evenwichtsbalk en andere hindernissen. 2 strenge pieten bekijken of dat allemaal goed gaat en reiken daarna een echt pietendiploma uit!

Podiumfeest
Het grote podium staat op het plein ter hoogte van Bruna. Op dat podium vinden allerlei leuke activiteiten plaats, zoals optredens van de goochelpiet, voorlezen door de Deventer schrijfster Anke Bits, danspieten en een leuke poppenkastvoorstelling met zwarte pieten. Ook worden op het podium allerlei leuke spelletjes gedaan, zoals Bingo! Daar kan gratis aan worden meegedaan en er zijn leuke prijsjes bij te winnen!
 

 

Het Zwarte Pieten Festival is op zondag 27 november, van 12 – 17 uur.

 

 

 

Plaats reactie

Koopzondagen & events 2018

zo juni 24
Koopzondag
di juli 24
Kleedjesmarkt
di aug 28
Kleedjesmarkt
zo sept 30
Koopzondag & Modedag
zo nov 25
Koopzondag
zo dec 02
Koopzondag & Pietenfestival
za dec 22
Kerst koopavond & Christmasshoppen
zo dec 23
Koopzondag
zo dec 30
Koopzondag