Vernieuwing Winkelcentrum Colmschate ‘stap dichterbij’

De gemeente Deventer heeft, na intensief overleg met DVP Planontwikkeling die voor eigenaar  HB Capital de herontwikkeling en realisatie begeleidt, ingestemd met de plannen  voor het winkelcentrum in Colmschate. Uitgangspunten voor die aanpak zijn onder andere: vernieuwing van het complete winkelcentrum, waaronder de winkelpuien, nieuwe entrees, het realiseren van extra parkeerruimte op de locatie van de  Texaco benzinepomp, het ruimte bieden aan enkele nieuwe ondernemers en de uitbreiding van de supermarkten, zodat zij ook in de toekomst als belangrijke trekkers van het winkelcentrum kunnen functioneren.

Fases
De verbouwing van het winkelcentrum verloopt in fases. Als eerste is de hoek van de dierenwinkel ‘Pets & Co’ aan de beurt. Vrijwel tegelijkertijd wordt het stuk bij de Bruna aangepakt. De fases daarna volgen elkaar snel op en uiteindelijk moet het hele winkelcentrum uiterlijk in 2019 helemaal klaar zijn.

Texaco
Onderdeel van het plan is een verhoging van het aantal parkeerplaatsen van 430 naar 550 plaatsen.  Door een slimmere indeling van het parkeerterrein ontstaan die plekken verspreid over het hele gebied, maar een flink aantal komt beschikbaar op het moment dat de Texaco benzinepomp van de huidige locatie vertrekt. Dat zal naar verwachting eind 2018 gebeuren. Naast het ontstaan van de extra parkeerplaatsen zorgt dat ook voor een betere zichtbaarheid van het winkelcentrum. Die zichtbaarheid wordt nog verder versterkt door verhoogde accenten, die op een drietal plaatsen van het centrum zichtbaar gaan worden.

Nieuwe ondernemers
De beide supermarkten worden vergroot, maar er is ook ruimte voor een aantal nieuwe ondernemers. Zo moet er bijvoorbeeld invulling worden gegeven aan de wens van HB Capital om sterke daghoreca op het winkelcentrum te krijgen. Deze horecagelegenheid moet een plek krijgen, middenin het centrum. Naast de horeca is er plaats voor nog enkele nieuwe ondernemers. Namen daarbij zijn nog niet genoemd, maar gestreefd wordt naar een compleet aanbod met veel ruimte voor vers en dagelijkse boodschappen.

Winkeliersvereniging
De winkeliersvereniging is erg positief over de plannen. Voorzitter Vrielink: “Het winkelcentrum is gebouwd in 1989 en sindsdien is er maar weinig gebeurd. Ja, ruim 15 jaar geleden hebben we de eerste plannen en maquettes al gezien, dus we waren eerst sceptisch toen HB Capital met hun plannen bij ons kwam. Maar zij gaan het nu wel echt waarmaken. We zijn echt blij met het aanpakken van het centrum, dat is ook echt nodig. Straks is er een gezelliger en mooier winkelcentrum, met nieuwe puien in alle winkels en eindelijk zijn we straks van die oubollige droogloop af. Wij als bestuur zijn erg enthousiast en dat geldt gelukkig ook voor het merendeel van de winkeliers.”

Winkels blijven open
Navraag bij DVP planontwikkeling, de ontwikkelaar die door HB Capital in de arm is genomen,  leert dat vrijwel alle winkels gewoon open en bereikbaar blijven. Dat is voor voorzitter Vrielink ook erg belangrijk: “We willen natuurlijk zo min mogelijk overlast voor onze winkeliers. Wij overleggen nu al regelmatig met de eigenaar en DVP en zullen dat intensiveren op het moment dat de bouw start. We kunnen goed met elkaar door één deur, dus dat gaat zeker goed komen.”

Start bouw
De totale investering van HB Capital voor winkelcentrum Colmschate bedraagt circa 7,5 miljoen. De gesprekken met de gemeente over de aanleg en de planning van de openbare ruimte zijn in volle gang. De komende maanden hopen de eigenaar en de gemeente hierover meer duidelijkheid te kunnen geven. De voorbereidingen op de verbouwing, het nieuw aanleggen van kabels en leidingen is inmiddels grotendeels afgerond. Verwachte start bouw van de eerste fases: eind van dit jaar of begin 2017.


Plaats reactie

Koopzondagen & events 2018

zo mei 27
Koopzondag
za juni 16
Vaderdag event
zo juni 24
Koopzondag
di juli 24
Kleedjesmarkt
di aug 28
Kleedjesmarkt
zo sept 30
Koopzondag & Modedag
zo nov 25
Koopzondag
zo dec 02
Koopzondag & Pietenfestival
za dec 22
Kerst koopavond & Christmasshoppen
zo dec 23
Koopzondag
zo dec 30
Koopzondag