Winkelcentrum

Eerlijk winkelen

Eerlijk winkelen route in het Winkelhart van Colmschate

Op 11 mei 2013 werd de route symbolisch geopend door wethouder Jos Pierey, die de plattegrond uitgereikt kreeg door initiatiefnemer Jan Vroonland. De Eerlijk winkelenroute wordt gevormd door een twaalftal winkeliers aan de Flora.

Eerlijk Winkelen is een landelijk initiatief met het doel om de consument kennis te laten maken met eerlijker en milieuvriendelijker consumeren. Eerlijker in termen van:

 • geen kinderarbeid
 • betere lonen en
 • arbeidsomstandigheden

Je hoeft het koopgedrag niet meteen drastisch om te gooien, maar je kan als consument wel het verschil maken door zo nu en dan bijvoorbeeld een fairtrade product te kopen.

Veiligheid

De gezamenlijke winkeliers in het Winkelhart van Colmschate hechten bijzonder veel waarde aan veiligheid voor henzelf, personeel, bewoners en bezoekers. Vanuit dat perspectief is al in 2003 aansluiting gezocht bij het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) en werden al drie sterren 'veiligheid' behaald.

 Maatregelen die vanuit het KVO in het Winkelhart van Colmschate zijn uitgevoerd:

 • Collectief camerasysteem (89 camera's)
 • Collectief burenbelsysteem
 • Gebiedsanalyse, daardoor verplaatsing lichtmasten, snoeien bossages
 • Collectieve deelname aan het collectief winkelverbod(een winkeldief krijgt bij een eerste aanhouding een waarschuwing, na een tweede aanhouding mag hij/ zij een jaar lang de aangesloten winkels niet meer betreden op straffe van huisvredebreuk)
 • Collectieve deelname aan de Overlastdonatie (elke winkeldief krijgt, naast de gewone strafvervolging, een extra civiele procedure van 181,00 ten laste gelegd voor de overlast en oponthoud die hij heeft veroorzaakt). Betere afstemming surveillance politie, team toezicht
 • Collectieve deelname aan de veelplegerposter (poster met daarop namen en foto's van de 10 meest voorkomende criminelen op het gebied van winkelcriminaliteit)
 • Collectieve invoering huisregels
 • Introductie veiligheidsmap
 • Diverse trainingen 'voorkom winkelcriminaliteit' voor winkelpersoneel door Hogeslag criminaliteitspreventie
 • Brandweercontroles

Partners: Gemeente Deventer, Politie IJsselland, HBD, KvK, Brandweer Deventer
www.kvodeventer.nl
www.criminaliteitspreventie.com
 

 

Bereikbaarheid

Het Winkelhart van Colmschate is uitstekend bereikbaar, zowel per fiets, per openbaar vervoer als met de auto (gratis parkeren).

Bus:
Het winkelcentrum is uitstekend bereikbaar met de bus, met maar liefst 4 lijnen:

Lijn 1 (2x per uur*) rijdt vanaf het Busstation naar de Rivierenwijk. Na de Rivierenwijk wordt via bedrijventerrein Snipperling naar winkelcentrum Colmschate gereden, om vervolgens via Blauwenoord en de Rivierenwijk terug te rijden naar het Busstation.

Lijn 5 rijdt (4x per uur*) vanaf het Busstation via het Ziekenhuis en de Vijfhoek naar "het Winkelhart en weer terug.

Lijn 6 rijdt  (2x per uur*) via Snipperlingsdijk naar winkelcentrum Colmschate. Vervolgens rijdt de bus door de wijk Colmschate Incl. Bramelt en halte Handelspark)

Lijn 160 rijdt (2x per uur*) tussen Deventer (NS) via Bathmen naat Holten en v.v. Halte 'De Scheg' ligt tegenover het Winkelhart van Colmschate.
* doordeweekse dagen, overdag. Plan uw reis via www.9292.nl.

Trein:
Stoptrein Deventer - Almelo (v.v.),  uitstappen op station Deventer-Colmschate, het winkelcentrum ligt dan op ca. 200 meter afstand. Plan uw reis via www.9292.nl.

Auto:
Het Winkelhart van Colmschate vindt u in de gemeente Deventer, nabij afrit Deventer-Oost van de snelweg A1 en zeer nabij NS station Deventer-Colmschate. Het winkelcentrum ligt dan aan de weg Deventer-Holten (N344) tegenover sport- en recreatiecentrum De Scheg.

Vacatures

Urker Visspecialiteiten
(geplaatst 1-9-2017)
Wij zijn op zoek naar een spontane en hardwerkende jongen/ meid die ons team op zaterdag wil komen versterken en af en toe doordeweeks. 
Wij bieden: 

- Werktijden van 11.00 - 18.15 uur
- Uitstekend salaris
- Gezeliige collega's
- De lekkerste kibbeling voor in de pauze

Wat wij verwachten van jou: 
- Leeftijd vanaf 17 jaar
- Een gemotiveerde houding
- Echte werkmentaliteit

Geïnteresseerd? Loop dan even naar onze balie toe voor meer informatie of stuur een Whast's app naar 06-30596313. 


 

Openingstijden

Klik in de interactieve plattegrond hierboven op een oranje icoon om de openingstijden te bekijken en klik op de winkel naam om naar de pagina van de winkel te gaan.

Het gehele Winkelhart van Colmschate is in principe geopend tijdens de volgende uren:

maandag 13.00 - 18.00 uur
dinsdag 09.00 - 18.00 uur
woensdag 09.00 - 18.00 uur
donderdag 09.00 - 18.00 uur
vrijdag 09.00 - 19.00 uur
zaterdag 09.00 - 17.00 uur

Het betreft een 'minimum-openstelling'. Dat betekent dat een aantal winkels ruimere openingstijden hanteert. Kijk op de pagina's van de betreffende winkels voor de individuele openingstijden.

 

Meer artikelen...

Koopzondagen & events 2018

zo juni 24
Koopzondag
di juli 24
Kleedjesmarkt
di aug 28
Kleedjesmarkt
zo sept 30
Koopzondag & Modedag
zo nov 25
Koopzondag
zo dec 02
Koopzondag & Pietenfestival
za dec 22
Kerst koopavond & Christmasshoppen
zo dec 23
Koopzondag
zo dec 30
Koopzondag