Kaasmacaroni uit de oven

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Benodigdheden:
250 gr. oude kaas, geraspt
100 gr. Gorgonzola pikant, verkruimeld
400 gr. macaroni rigate
150 gr. ham, in reepjes
150 gr. gerookte magere spekblokjes
60 gr. boter
2 eetl. bloem
½  liter melk
¼ liter slagroom
1 laurierblad
1 dun kaneelstokje
versgemalen peper en zout

Bereidingswijze:
Stap 1
Breng de melk, slagroom, laurierblad en het kaneelstokje samen in een pan aan de kook. Neem de pan van het vuur en verwijder het kaneelstokje en het laurierblad.  Zet de vloeistof even apart.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Stap 3
Doe de boter in een flinke pan en laat het langzaam smelten. Voeg de bloem toe en roer het goed door. Neem de pan van het vuur en voeg al roerend geleidelijk de melk toe. Let op: er mogen geen klontjes in komen. Zet de pan terug op het vuur en breng de saus aan de kook. Laat het gedurende 2 minuten op een laag pitje zachtjes doorkoken. Haal de pan weer van het vuur en roer de helft van de oude kaas, alle Gorgonzola pikant en de hamreepjes erdoor en bestrooi het geheel rijkelijk met versgemalen peper en een iets zout.
Stap 4
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar haal 2 minuten van de kooktijd af. Giet af, laat even goed uitlekken en meng het vervolgens door de saus.
Stap 5
Schep de kaasmacaroni in een diepe ovenschaal en strooi de spekblokjes en het restant van de kaas erover. Bak het geheel gedurende 15 à 20 minuten in de oven Tip: Zet de schaal voor een extra lekkere knapperige korst de laatste 5 minuten onder de grill.

(Bron: Kaasland Linthorst)

Plaats reactie

Koopzondagen & events 2018