Bonita Avenue - Peter Buwalda

Omschrijving:Bonita Avenue speelt zich voor het grootste gedeelte af in Enschede, in het jaar 2000 toen er de grote vuurwerkramp plaatst vond. Deze ramp is in Bonita Avenue slechts een onderdeel, een aanduiding om de ravage te verklaren. In het gezin van rector Siem Sigerius is de ramp het begin van een veel grotere explosie.
Als voormalig Judoka op topniveau heeft Siem Sigerius weinig roem behaald. Deze roem en aanzien behaalt hij wel als hij zich verdiept in Wiskunde en hierin uitgroeit tot een genie. Terwijl hij studeert is het gevolg van een affaire met zijn beneden buurvrouw Tineke een echtscheiding. Hij verlaat zijn vrouw en kind, huwt met Tineke en wordt de trotse stiefvader van Joni en Janis. Via een gelukkige tijd in Amerika komt het gezin naar Enschede. Daar wordt Siem Sigerius rector van de universiteit. Zijn dochter Joni krijgt er een relatie met fotograaf Aaron die meteen door Siem wordt behandeld als verloren zoon, ze delen hun liefde voor Judo en muziek. Terwijl de enige echte zoon van Siem, Wilbert, vrij komt uit de gevangenis, Enschede explodeert, EK voetbal wordt gespeeld in Nederland ontdekt Siem Sigerius wat zijn beeldige stiefdochter Joni en haar vriend Aaron voor iedereen geheim houden.
Met terugblikken vanaf 2008 wordt Bonita Avenue verteld vanuit het perspectief van Aaron, Joni en Siem Sigerius. Schrijver Peter Buwalda laat de verschillende tijdsbalken naadloos in elkaar overgaan, het verhaal stagneert nergens. De spanning die het hele boek aanwezig is groeit uit via een reeks van kleine ontploffingen naar een dramatisch finale.

“Veel leesplezier,” Henk van Veldhuizen, The Read Shop Winkelhart van Colmschate

Plaats reactie

Koopzondagen & events 2018

zo mei 27
Koopzondag
za juni 16
Vaderdag event
zo juni 24
Koopzondag
di juli 24
Kleedjesmarkt
di aug 28
Kleedjesmarkt
zo sept 30
Koopzondag & Modedag
zo nov 25
Koopzondag
zo dec 02
Koopzondag & Pietenfestival
za dec 22
Kerst koopavond & Christmasshoppen
zo dec 23
Koopzondag
zo dec 30
Koopzondag