Colmschate vernieuwt

Winkelcentrum Colmschate Vernieuwt

Bent u benieuwd naar de vernieuwing en de bouwwerkzaamheden van winkelcentrum Colmschate?

Op deze pagina en op onze Facebookpagina vindt u beschikbare informatie, updates en foto's omtrent de verbouwing. Voor vragen omtrent de verbouwing aan het winkelcentrum kunt u een bericht sturen via de contactpagina.

Tijdens de werkzaamheden blijven de winkels van Colmschate gewoon geopend. De werkzaamheden vinden zoveel mogelijk plaats binnen een afgebakend gebied. U kunt dus gewoon blijven winkelen in het winkelcentrum!

Voortgang Openbare Ruimte

Civiel aannemer Antea zal P-Midden in de maand mei verder afronden, zodat ook dit parkeerterrein gebruikt kan worden tijdens de heropening van de Albert Heijn. Het eerste nieuwe groen is op het winkelcentrum geplant. De combinatie van een mix van 2 typen bomen (moeraseiken en esdoorns) en de beukenhaag passen goed bij de nieuwe sfeer en uitstraling van winkelcentrum Colmschate. De bomen geven geen pluis, hars of ander ongemak. Bovendien hebben ze ook een fraaie seizoenskleuren, zodat de wisseling van de seizoenen ook op het winkelcentrum beleefd kan worden.

 

Voortgang Bouw Fase 1E en 2C

Akor Bouw en diverse andere partijen werken ontzettend hard om de verbouwing van Albert Heijn en Gall & Gall af te ronden. Zoals u niet zal zijn ontgaan is de Albert Heijn momenteel gesloten voor publiek. Op 6 juni zal de Albert Heijn en de Gall & Gall feestelijk heropend worden!

 

Kaasland geopend in een nieuwe winkel met versbeleving voor de klant

Kaasland van Bert Linthorst is vanaf medio maart op zijn nieuwe plek - naast de Bakker Bart - geopend. Een zaak waar de klant terecht kan voor goede kaas, vers gebrande noten en andere ambachtelijke producten. Vanuit de eigenaar een mooi voorbeeld waar de puivernieuwing aan de buitenkant wordt versterkt door de versbeleving aan de binnenkant. Naast Kaasland zal mode-speciaalzaak Bij Ons komen. Inmiddels zijn zij begonnen aan de afbouw van hun nieuwe zaak en zullen medio mei openen. Tot die tijd zitten zij nog op hun oude plek naast de Gall & Gall.

 

Voortgang Openbare Ruimte

Door het koude weer van de afgelopen weken heeft civiel aannemer Antea in deze maand niet veel werkzaamheden kunnen uitvoeren aan de openbare ruimte. Graaf- en bestratingswerkzaamheden kunnen en (mogen vanwege een opbreekverbod) momenteel niet plaatsvinden. Hierdoor worden ook de bomen en de hagen in medio maart geplant. Gelukkig zijn de weersvoorspellingen voor de komende weken weer wat warmer en kunnen we verder met de vernieuwing.

Brasserie Bloom brengt huiskamersfeer naar Winkelcentrum Colmschate

Ondernemer Arjen Bouter heeft met Brasserie Bloom een prachtige invulling gegeven aan het centrale versplein door een huiskamer in het Winkelcentrum te creeëren. Bezoekers kunnen op deze manier langer vertoeven op het winkelcentrum. De brasserie is de gehele dag geopend en biedt een gevarieerd aanbod. Ook kunnen bezoekers wat ons betreft gebruik maken van het toilet.

Vernieuwingsupdate 5 december

Met een flinke vaart gaat de vernieuwing van het winkelcentrum verder. Morgen al (woensdag) heropent groenteboer De Koopman zijn winkel. Een dag later is het de beurt aan Bakkerij Nollen. Zij openen donderdag de deuren voor het eerst voor het winkelend publiek!

Volgende week sluit Blokker zich bij dat rijtje aan. Met een volledig nieuwe winkel openen zij midden volgende week naast de Etos.

 

 

Nieuw in Colmschate:  Brasserie Bloom


Opening februari 2018

Over de komst van de brasserie naar winkelcentrum Colmschateis al veel gepraat en geschreven, maar nu wordt meer duidelijk over de invulling. De naam wordt Brasserie Bloom. De naam is een verwijzing naar de Flora, maar ook naar de bloei van het winkelcentrum, en natuurlijk de nieuwe zaak.

Eigenaar van Brasserie Bloom wordt Arjen Bouter. Arjen, geboren in Argentinië maar al jong verhuisd naar Nederland, zette al in 2000 zijn eerste stappen als horeca ondernemer. In verschillende steden heeft hij daarna zaken gehad, altijd daghoreca. Sinds 5 jaar heeft Bouter een onderneming in Deventer. Hij is van plan om alle ‘stukjes’ ervaring die hij in andere zaken heeft opgedaan, samen te voegen in deze nieuwe onderneming.

Kunstwerk de Golf wordt verplaatst

In overleg met kunstenaar Michiel Schierbeek is gezocht naar een nieuwe locatie voor het kunstwerk de Golf. Dit ‘paste’ namelijk niet langer op het winkelcentrum. Degenen die verknocht waren aan dit kunstwerk hoeven echter niet te treuren. Het kunstwerk wordt verplaatst naar een plek nabij het politiebureau, op nog geen kilometer afstand van het winkelcentrum.

 

 

Extra parkeerplekken en nieuwe inrit

Momenteel wordt er druk gewerkt aan extra parkeerplekken, de nieuwe inrit, en weg vanaf de Salomonszegel richting Jumbo. Door een tijdelijke inrit kan het verkeer makkelijk de nieuwe parkeerplaatsen bereiken die inmiddels ter hoogte van de Jumbo  in gebruik zijn genomen.
Een leuk weetje is het feit dat voor deze weg een waterdoorlatendesteen wordt gebruikt. Dit is een steen waardoor het regenwater snel de grond in kan. De klimaatverandering heeft tot gevolg dat er steeds meer hevige buien plaatsvinden en daardoor de druk op de waterhuishouding toeneemt. Het toepassen van waterdoorlatende stenen zorgt ervoor dat de druk op het riool afneemt. Deze duurzame bestrating is een mooi initiatief tegen de 'verstening' van steden, waarbij het winkelcentrum en de gemeente inspelen op de toekomst.

 

 

 

Vernieuwde Winkels en Nieuwe Ondernemers

Inmiddels zijn 9 winkels in hun vernieuwde onderkomen gestart en is goed te zien hoe het vernieuwde Colmschate vorm krijgt. Het doet ons deugd dat ‘Bij Ons’ tijdelijk is gevestigd op de oude plek van Ami Kappers. Mooi lokaal ondernemerschap wat aansluit bij de behoefte in Colmschate. Op deze manier wordt er invulling gegeven aan Fase 3 wat op termijn gesloopt gaat worden

 

 
 

De oude Chinees is niet meer…

...maar echt missen doen we hem niet. Akor heeft onder veel belangstelling de sloop begeleid om zo ruimte te maken voor de nieuwe units in Fase 2D, met als centraal punt de Brasserie. In september zijn zij bezig met het grondwerk, het aanbrengen van de vloeren en het plaatsen van het staal.

 

Weekmarkt verplaatst!

Antea heeft inmiddels het terrein voor de eerste fase van P-West heringericht. Dit is het terrein van de weekmarkt. Zij hebben afgelopen donderdag voor het eerst op hun tijdelijke plek gestaan. De antracieten bestrating zorgt voor een elegant en rustig beeld. De hagen en bomen zullen worden geplaatst, zodra de weekmarkt weer naar het binnengebied/plein is terug gekeerd.

 

Eerste fases van vernieuwing naderen afronding.

Er wordt momenteel een laatste hand gelegd aan onder meer het eiken hout op de penanten, de luifels, de verlichting en de reclamevoering. Ook zorgt het zink (dat nog matter wordt) voor een goede afsluiting van de luifel. De gerenoveerde winkels worden dus nu ook goed zichtbaar.
Blokhak, Bruna en Intertoys (fase 1B) zijn volop aan het afbouwen voor hun heropening. D-Reizen, Ami Kappers (fase 1A) en Primera (Fase 1D) zullen dat deze maand gaan doen. 

 

 

Voortgang 1C/2AB/2D
De werkzaamheden van fase 1C (de Jumbo en de Optiek) zijn in juni door PHB gestart en de eerste heiwerkzaamheden hebben inmiddels plaats gevonden. Volgende week zal PHB starten met de eerste werkzaamheden voor fase 2AB. Dit betreft de renovatie van Riesewijk tot en met Bakker Bart. Later meer hierover!

Graag verwelkomen wij ook een tweede bouwkundig aannemer op de bouw. Akor uit Rijssen zal de vernieuwing van fase 2D met de Brasserie gaan uitvoeren. Met deze tweede uitvoerder op het werk blijft de snelheid van de vernieuwing er goed in zitten. Zij zullen dan ook deze maand starten met de eerste sloopwerkzaamheden.

 

 
 

Eerste winkel heropend: Pets&Co

Eerste vernieuwde winkel heropend: Pets&Co

De eerste winkel die vernieuwt is in winkelcentrum Colmschate is inmiddels al geopend: Pets&Co Zanting. Deze dierenwinkel opende al op 29 juni de nieuwe deuren voor het publiek. De nieuwe plek ligt slechts enkele meters naast de oude stek: de winkel is te vinden direct naast de, eveneens nieuwe, PIN-automaat van ABN AMRO.

Meer ruimte voor dieren
De winkel is gevuld en de winkel is al officieel geopend, de winkel is inmiddels al echt gesetteld op de nieuwe plek. Eigenaresse Miranda Zanting vertelt: “We zijn echt superblij dat we hier zitten. De winkel is flink groter en alles is lekker nieuw. We hebben weer ruimte om alles uit te stallen zoals we willen, maar we hebben ook lekker veel ruimte voor de dieren zelf. Vooruitlopend op de nieuwe regelgeving hebben de beesten ook lekker meer ruimte gekregen.”

Regiofunctie
Met de afdeling aquaristiek, met de vele aquariums, mikt de dierenwinkel op een groot gebied. Miranda: “Daarin zijn we echt flink uitgebreid. In vissen, maar ook in waterplanten en andere toebehoren. We gaan daarbij echt een regiofunctie krijgen door ons grote aanbod.”
Maar ook andere groepen werden uitgebreid. Een ruime volière, een groter assortiment speeltjes voor hond en kat en bijvoorbeeld een  afdeling met hengelsportartikelen.

 

Eerste winkelruimte opgeleverd!

Op 9 juni werd de eerste winkelruimte opgeleverd. Die eer kwam Arjan Zanting toe, van Pets & Co Zanting. Hij en zijn team gaan de komende weken keihard aan de slag in het pand om de nieuwe winkel op 29 juni te kunnen openen. Tot die tijd bent u natuurlijk van harte welkom in de oude winkel.
Op de foto: de ondertekening van het oplevercontract door Arjan Zanting in het bijzijn van vrouw Miranda en zoon Stefan.

 

Nieuwe gevels van vernieuwing worden zichtbaar!

Na het grondwerk, funderingen en de vloer is het staal op de juiste plek geplaatst. Vervolgens zijn de eerste dakplaten, natuursteen sokkels  en dorpels geplaatst. Ook is gestart met het metselwerk en zijn tevens de eerste puien geplaatst. Leuk detail wat wellicht de oplettende kijker al heeft gezien: Ons doel is om ‘reliëf en karakter’ te brengen in het metselwerk. Dit wordt zichtbaar door twee tinten rood/oranje baksteen te gebruiken, staand en liggend metselwerk af te wisselen, verschillende kleuren (én terugliggend) voegwerk te gebruiken en de penanten iets uit te laten steken ten opzichte van het grotere vlak. Dit is al goed te zien aan de zijgevel van de ABN, de nieuwe pui van Pets&Co en binnenkort ook bij Bruna. Dit ‘spelen’ met baksteen zien we verder in het project ook terug.
De eerste opleveringen van Fase 1A (ABN-pin en Pets&Co) staan gepland voor volgende week. Daarna gaan de ondernemers starten met hun afbouw en aansluitend volgen de eerste openingen!

Hetnieuwe metselwerk hoek van ABN & Pets&Co. 
Opmetselen van Winkelpenant  

 

PHB stort balken en vloeren.

Na de sloopwerkzaamheden en het grondwerk wordt er nu daadwerkelijk ‘gebouwd’. Na het grondwerk is de witte bekisting geplaatst (en zijn vanaf dat moment de contouren van de winkelvergrotingen goed zichtbaar). Vervolgens is het wapeningsstaal aangebracht en heeft PHB de afgelopen week de funderingsbalken en de vloeren gestort. Hiermee is de fundering gelegd waarna de aannemer met de opbouw kan beginnen. Later meer over deze opbouw…

 

Feestelijke start bouw

Op 1 maart hebben we een gezellige en feestelijke start bouw gevierd. Samen met een gemengd gezelschap van diverse ondernemers, gemeente, eigenaar, winkeliersvereniging, aannemer, architect en andere projectbetrokkenen en adviseurs hebben we dit heuglijke moment als een belangrijke mijlpaal beleefd. Na onder meer een toespraak van wethouder Hartogh Heys en onder begeleiding van het tromgeroffel van sambaband Djembe Agogo is symbolisch de eerste paal van de vernieuwing van ons winkelcentrum de grond in gegaan. Een mooi moment, met een gezellige borrel ter afsluiting. Wij kijken terug op een geslaagde aftrap met veel enthousiaste reacties, en een tevreden gemeente.

Eerste sloopactiviteiten zijn uitgevoerd: Afscheid van het oude beeld – Colmschate vernieuwt!

28 februari 2017

PHB Deventer heeft de eerste stappen gezet richting een vernieuwd Winkelcentrum Colmschate. De luifel, de kolommen met poeren en een deel van de gevel voor Fase 1A, 1B en 1D zijn er af gehaald. Ook zijn de buispalen voor de nieuwe fundering aangebracht. De komende weken zal de nieuwe fundering en vloer worden aangebracht.

U kunt vanaf nu ook projectinformatie terugvinden op onze bouwdoeken. Naast de Jumbo en naast de AH zijn deze informatiedoeken aangebracht, met daarop artist impressions en informatie over de bouwfasering van de plannen. Komt u ook een keer kijken?

Druk bezochte informatiebijeenkomst

Op maandagavond 16 januari was er een druk bezochte informatieavond over de vernieuwingsplannen voor het winkelcentrum. Namens eigenaar HB Capital presenteerde Richard Reulink van DVP Planontwikkeling B.V. in de Fontein aan een grote groep van betrokkenen en geïnteresseerden de vernieuwingsplannen voor het Winkelcentrum Colmschate.

Koopzondagen & events 2018

zo mei 27
Koopzondag
za juni 16
Vaderdag event
zo juni 24
Koopzondag
di juli 24
Kleedjesmarkt
di aug 28
Kleedjesmarkt
zo sept 30
Koopzondag & Modedag
zo nov 25
Koopzondag
zo dec 02
Koopzondag & Pietenfestival
za dec 22
Kerst koopavond & Christmasshoppen
zo dec 23
Koopzondag
zo dec 30
Koopzondag