Colmschate vernieuwt

Winkelcentrum Colmschate Vernieuwt

Bent u benieuwd naar de vernieuwing en de bouwwerkzaamheden van winkelcentrum Colmschate?

Op deze pagina en op onze Facebookpagina vindt u beschikbare informatie, updates en foto's omtrent de verbouwing. Voor vragen omtrent de verbouwing aan het winkelcentrum kunt u een bericht sturen via de contactpagina.

Tijdens de werkzaamheden blijven de winkels van Colmschate gewoon geopend. De werkzaamheden vinden zoveel mogelijk plaats binnen een afgebakend gebied. U kunt dus gewoon blijven winkelen in het winkelcentrum!

Eerste winkelruimte opgeleverd!

Op 9 juni werd de eerste winkelruimte opgeleverd. Die eer kwam Arjan Zanting toe, van Pets & Co Zanting. Hij en zijn team gaan de komende weken keihard aan de slag in het pand om de nieuwe winkel op 29 juni te kunnen openen. Tot die tijd bent u natuurlijk van harte welkom in de oude winkel.
Op de foto: de ondertekening van het oplevercontract door Arjan Zanting in het bijzijn van vrouw Miranda en zoon Stefan.

 

Nieuwe gevels van vernieuwing worden zichtbaar!

Na het grondwerk, funderingen en de vloer is het staal op de juiste plek geplaatst. Vervolgens zijn de eerste dakplaten, natuursteen sokkels  en dorpels geplaatst. Ook is gestart met het metselwerk en zijn tevens de eerste puien geplaatst. Leuk detail wat wellicht de oplettende kijker al heeft gezien: Ons doel is om ‘reliëf en karakter’ te brengen in het metselwerk. Dit wordt zichtbaar door twee tinten rood/oranje baksteen te gebruiken, staand en liggend metselwerk af te wisselen, verschillende kleuren (én terugliggend) voegwerk te gebruiken en de penanten iets uit te laten steken ten opzichte van het grotere vlak. Dit is al goed te zien aan de zijgevel van de ABN, de nieuwe pui van Pets&Co en binnenkort ook bij Bruna. Dit ‘spelen’ met baksteen zien we verder in het project ook terug.
De eerste opleveringen van Fase 1A (ABN-pin en Pets&Co) staan gepland voor volgende week. Daarna gaan de ondernemers starten met hun afbouw en aansluitend volgen de eerste openingen!

Hetnieuwe metselwerk hoek van ABN & Pets&Co. 
Opmetselen van Winkelpenant  

 

PHB stort balken en vloeren.

Na de sloopwerkzaamheden en het grondwerk wordt er nu daadwerkelijk ‘gebouwd’. Na het grondwerk is de witte bekisting geplaatst (en zijn vanaf dat moment de contouren van de winkelvergrotingen goed zichtbaar). Vervolgens is het wapeningsstaal aangebracht en heeft PHB de afgelopen week de funderingsbalken en de vloeren gestort. Hiermee is de fundering gelegd waarna de aannemer met de opbouw kan beginnen. Later meer over deze opbouw…

 

Feestelijke start bouw

Op 1 maart hebben we een gezellige en feestelijke start bouw gevierd. Samen met een gemengd gezelschap van diverse ondernemers, gemeente, eigenaar, winkeliersvereniging, aannemer, architect en andere projectbetrokkenen en adviseurs hebben we dit heuglijke moment als een belangrijke mijlpaal beleefd. Na onder meer een toespraak van wethouder Hartogh Heys en onder begeleiding van het tromgeroffel van sambaband Djembe Agogo is symbolisch de eerste paal van de vernieuwing van ons winkelcentrum de grond in gegaan. Een mooi moment, met een gezellige borrel ter afsluiting. Wij kijken terug op een geslaagde aftrap met veel enthousiaste reacties, en een tevreden gemeente.

Eerste sloopactiviteiten zijn uitgevoerd: Afscheid van het oude beeld – Colmschate vernieuwt!

28 februari 2017

PHB Deventer heeft de eerste stappen gezet richting een vernieuwd Winkelcentrum Colmschate. De luifel, de kolommen met poeren en een deel van de gevel voor Fase 1A, 1B en 1D zijn er af gehaald. Ook zijn de buispalen voor de nieuwe fundering aangebracht. De komende weken zal de nieuwe fundering en vloer worden aangebracht.

U kunt vanaf nu ook projectinformatie terugvinden op onze bouwdoeken. Naast de Jumbo en naast de AH zijn deze informatiedoeken aangebracht, met daarop artist impressions en informatie over de bouwfasering van de plannen. Komt u ook een keer kijken?

Druk bezochte informatiebijeenkomst

Op maandagavond 16 januari was er een druk bezochte informatieavond over de vernieuwingsplannen voor het winkelcentrum. Namens eigenaar HB Capital presenteerde Richard Reulink van DVP Planontwikkeling B.V. in de Fontein aan een grote groep van betrokkenen en geïnteresseerden de vernieuwingsplannen voor het Winkelcentrum Colmschate.

Koopzondagen & events 2017

zo juni 25
Koopzondag
di juli 25
Kleedjesmarkt
di aug 29
Kleedjesmarkt
zo sept 24
Jaarmarkt & Modeshow
zo okt 29
Koopzondag
zo nov 26
Koopzondag & Pieten Festival
zo dec 03
Koopzondag
zo dec 17
Koopzondag & Christmasshoppen
zo dec 24
Koopzondag