27 mei: straattheater festival

2023

17 mei

Terug

Kom op zaterdag 27 mei naar de Flora en kom genieten van tal van optredens! Voor kinderen, voor volwassen, voor elk wat wils! Kom kijken en luisteren naar super leuke acts, acrobaten, gekke typetjes, steltenlopers en andere toffe optredens!
Wat kun je tussen 12.00 en 16.00 uur allemaal verwachten?


De Time Traveler
Deze nieuwe act van wereldwijd straattheater komt met een 4,5 meter hoge “luchtballon” naar het winkelcentrum. De actrice staat op een electrisch hoover-board waardoor het lijkt alsof de ballon zweeft. Maar help haar, want zij is verdwaald in tijd en ruimte. Lukt het haar -met jouw hulp- om de weg terug te vinden naar de juiste tijd? Voorzien van geheimzinnige kaarten en voorwerpen èn met papegaai Coco. Met 2 zitplaatsen voor extra passagiers! Stap dus in en vaar mee.

Trio The Re-Cyclists
Gegarandeerd energie-neutraal en duurzaam entertainment! Steltentheater de Re-Cyclists stralen onverwachte schoonheid uit. Hun opzienbarende kostuums zijn gemaakt van wat wij achteloos weggooien: bierblikjes, plastic tassen, kapotte fietsbanden en zelfs de binnenbanden van tractors en vrachtwagens.
We horen ze al van ver aankomen met hun swingende Re-Cycle Song als zij zoekend naar afval rondtrekken. Elke keer slagen zij er in de kinderen én ouders over te halen deel te nemen aan de vrolijke Re-Cycle Afvalrace. Wie wint wordt gekroond tot de nieuwe Re-Cycle Koning of Koningin en maakt, getrokken door de Re-Cyclists, een ereronde op de mobiele troon over het terrein. Gebracht met veel humor leveren zij het bewijs: Recycling is leuk!

De Sleutel van het Circus
Een nieuwe, erg leuke voorstelling die veel positieve reacties krijgt. Een circusavontuur gemaakt door Douwe van Oven. In deze solo- voorstelling gaat hij op zoek naar de hoge hoed, de snor en de jas die zijn opa, de circusdirecteur, hem heeft nagelaten. Onderweg ontmoet hij vreemde circusfiguren zoals de behendige jongleur, de sterke acrobaat, de Oriëntaalse fakir en de mysterieuze tovenaar, die allemaal circustrucs laten zien.

Pizza Pronto
Het publiek moet deze man te hulp schieten en als hij afstapt wordt het nog erger want hij wil weten wie die 28 Quattro Stragioni besteld heeft! Hij wil ook nog graag pronto afrekenen voordat alles koud is, en hij moet snel weer verder. Een komische mobiele animatie.

Trotse Rotsen
Duo Trotse Rotsen’ zijn ‘stenen’ figuren die met hun kinderwagen vol keitjes, hun kleine keitjes uitdelen aan het publiek. Hierop staan handgeschreven boodschappen, complimenten, leuzen. Je mag kiezen wat erop komt te staan. “Je bent een kei …” “Onze rots in de branding!”, “Wij dragen een steentje bij..”, ” Steengoed…” Een meer dan sympathieke act die de mensen een hart onder de riem steekt, een compliment geeft, een speciale en blijvende herinnering…

Brigadier Bob
Fiets jij wel eens in het winkelgebied? Kijk dan maar uit, want als onze eigen BOA Brigadier BOB dat ziet!? Hij rijdt op zijn elektrische scootertje (want CO-2 neutraal): Alert en attent zorgt hij er voor dat alles op rolletjes loopt en overal de regels in acht worden genomen. Uiteraard is hij voorzien van een bonnenboekje, kijk dus maar uit!

Locoburgemeester
Helaas, onze eigen burgervader Ron König is verhinderd, maar zijn plaatsvervanger kan gelukkig wel. Hij vindt het geweldig dat hij een keertje mag waarnemen en komt compleet met ambtsketting en toebehoren. Eindelijk eens een keer een publiek voor hem. Het liefst schudt hij iedereen persoonlijk de hand. Als je hem hoort praten kan je je afvragen of de goede man wel goed begrepen heeft waar het voor is. Of zou het aan zijn consumptie liggen? Hij is in functie dus drinkt maar 1 glaasje 😉

Fiets je eigen Kunstwerk.
Dit staat op een vaste plek, midden op het winkelcentrum. Het is erg leuk en daarom ook een echte ‘hit’ waar het leuk is om naar te kijken óf voor kinderen om mee te doen.
Het is dus speciaal voor de kids: neem plaats, trap op de pedalen, kies je kleuren en zie hoe die zich mengen en jouw eigen schilderij ontstaat. Trap sneller of langzamer op de pedalen, elke keer is het weer anders. Het drogen van je schilderij doe je op de droogfiets. Geen vieze handen en kleren, lekker interactief en sportief. Geschikt voor iedereen vanaf twee jaar oud.

Kom dus genieten van al deze acts. Zaterdag 27 mei, van 12.00 – 16.00 uur. Kom je speciaal voor één van bovengenoemde acts? Bekijk dan de time-table op www.colmschate.com

Onze Agendapunten  

Bekijk onze agendapunten van WKC Colmschate.  

2023

17 mei

Share

Op de hoogte blijven van events?

De invulling is dus te bepalen per card per pagina. Zo kunnen we de hoogste conversie realiseren.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Facebook

Volg ons op Facebook om op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Colmschate.

3 van de 49 winkels zijn open